La perspectiva cònica. Fonaments de la perspectiva lineal

Punts de vista: Cicle inicial o cicle mitjà: Si ja porten temps fent la línia de terra ja poden fer la segona línia de terra. Ex: dibuixem l'arbre més petit per representatr que està més lluny.



Sobreposicions: Un cop s’han adonat de que les formes quan estan lluny són petites podem començar a fer sobreexposicions.
Ex.Burro
A la segona imatge veiem el burro que està passant per darrere del tronc i només veiem les orelles i les potes. A vegades hi ha formes que tapen total o parcialment altres.
La perspectiva i la profunditat la treballem a cicle superior. A cicle superior: la perspectiva cònica central (punt de vista, línies i punt de fuga, línia d’horitzó).


La línia de l’horitzó sempre està a l’alçada dels nostres ulls.
Les línies de fuga (las del voltants) sempre convergeixen al punt de vista. És a dir que el punt de visió i el punt de fuga coincideix. Si prolongo les línies de fuga i la línia central coincideixen. Sempre la línia de l’horitzó passa pel punt de fuga. Ex. Las vies del tren (dibuix). Primer fem les línies de fuga i després assenyalo el punt de mira.





La perspectiva cònica obliqua amb dos punts de fuga. Ex. Quan veiem les coses de cantonada (això ja es treballa a secundaria).


Escorç: Sempre que hi hagi un cos vist des de molt a prop i un altre cos s’allunya ràpidament. Ex. Crist de Sant Joan de la Creu (1951) de Dalí


No comments: